Forum: Åpent forum

Til Kongsmoen i 264 km/t

Filmen er selvfølgelig manipulert. 4 ganger normal hastighet. Gromlyden av brom-brooom-broooom, forsvant i tumultene.

Se gatevisning i fra Kongsmoen

Klikk deg rundt for å se om du hadde ryddet før denne foto-bilen i fra Google kom og tok bilder av gården din.


Vis større kart

Sanitetsbasar

Da var årets store sanitetsbasar blitt historie. En sal fylt med loddkjøpende folk og ikke minst en gjeng glade sanitetsdamer som hadde laget, kjøpt og fått en utrolig masse gevinster. De ber meg utbringe en stor takk til alle som bidrog til at dette ble en kjempedag hvor det kom inn over 40 000 blanke kroner til foreningen.

Og vi må gi en takk tilbake for de som år etter år står på og arrangerer for alle oss andre. Og ikke minst en stor takk til de som laget alle kakene på kaffebordet. Det er bra å få strekt litt på bukskinnet nå når det nærmer seg jul.

Søndagstur til Kverntjørna

[Bilde 1467882 finnes ikke eller har blitt slettet]

Panorama fra Kverntjørna mot Kongsmoen. (elveutløpet)

Årets første gaupe skutt i Høylandet

februar 019

Flere av jegerne er også fra Kongsmoen, slik at vi føler at dette fortjener en plass på KongsmoPosten.

Gaup’laget fra Høylandet som bestod av ca. 20 stk, jaktet i Råbesdalen. Arnstein fikk gaupa overraskende på post, da den kom gående ned en skrent og direkte på Arnstein’s post.
Arnstein har vært med i Gaup’laget i ca 25 år, men dette er hans første gaupe, som forøvrig er en hunn på 16 kg,

AVLYST - Gaukreinn/Maskeradereinn

hallo

Gaukrennet er avlyst denne tirsdagen og vi vil arrangere dette senere. Nærmere info kommer i form av SMS, oppslag etc.

U.L. Framtidsvon

Juletrefest på Kongsmoen

27.12.2008

4. juledag holder vi juletrefest for stor og små på Kongsmoen.
Vi skal gå rundt juletreet, og vi har masse godt til kaffen.
Underholdning!
Inngang kr 50,- for voksne og kr 25,- for barn.
Og vi er helt sikre på at nissen kommer, for det har han bekreftet.

Velkommen alle sammen !

Hilsen
årets komite
Inger Sofie, Bjørnar, Berit, Aksel, Hallfrid og Reidun
Arr. U.L. Framtidsvon

Julemesse på Høylandet 5. desember

julemesse 2009 002

Idag hadde Kongsmoen flere deltaker på årets julemesse på Høylandet. Aksel Lona (Stihl-Service) hadde et kjempestor stand med skiutstyr, klær og mye, mye annet.
Søstrene Aune deltok med masse håndarbeide av alle slag.
Årets nykomlinger var Sofie Aune Johannessen og Hanne Aarmo. Med sine selvlagde makramèsmykker og armbånd og hjemmelagede drops ble messen en suksess. Alt ble utsolgt ;o)

Klikk deg videre på bildene av våre “salgsmenn” fra Kongsmoen.

julemesse 2009 003

julemesse 2009 005

julemesse 2009 006

julemesse 2009 009

julemesse 2009 007

Diamantbryllup i Aune 24 sept. 2009

diamantbryllup 041

Maria og Agnar Aune feirer idag 60 års bryllupsdag. Feiringen foregår heime på gården Aune med gårdsfolket som gjester, kaffe og kaker.
Vi har lyst til å høre litt om ekteskapet deres, og spør om de vil fortelle hvordan disse årene har vært.

Maria forteller at hun hadde vært sammen med Agnar i ett års tid, da Agnar kom å spurte henne om hun kunne hjelpe han på heimgården for Agnar’s mor hadde blitt syk og havnet på sykehus. Maria var en travel dame denne tiden hjemme på heimgården Hammer på Høylandet. Men, Maria lovet seg bort i 5 dager for å hjelpe til. Disse 5 dagene har nå blitt til 61 år, sier Maria og ler godt, mens ektemannen Agnar sier beskjedent; Pyh, det er da ikke noe å skrive om.

Etter ett år, 17. mai i 1948 forlovet Maria og Agnar seg. Agnar eide en Oldsmobile den gangen, og han gjorde inntrykk på damene, husker Maria. Mange jenter ble lange i blikket da Agnar kom med nybilen, og sin nyforlovede sittende ved siden av. Dette husker spesielt Maria godt ;o)

Bryllupet fant sted i Høylandet kirke, 24. sept 1949. Agnar og Maria hadde dobbeltbryllup med Maria’s bror Arne Hammer og hans frue Kasbara.

Tiden som nygift ga dem fort store utfordringer. Agnar fikk tuberkulose i 1953 og måtte tilbringe ett år på Ringvold Sanitorium i Trondheim. Han var hjemme i litt over ett år,før han igjen ble innlagt – da for 6 nye måneder. I denne tiden var Maria alene på gården hvor det fantes både melkekyr, sauer, griser og hester som skulle skjøttes.

Av offentlig støtte fikk Maria tuberkulosetrygd (den gang det navnet), på ca. 70 kr pr. mnd. Det var ikke stort å leve av sier Maria, som også hadde omsorgen for 2 små barn – Petra Johanne og Astrid. Døgnet hadde mange ganger ikke nok timer. Maria ble syerske. Hun satt på natters tid og sydde klær til folk, og tjente penger til mat på denne måten.

Livet har bydd på ulike utfordringer, men vi har da taklet de fleste, sier Agnar og gir sin Maria en god klem.
Jada, svarer Maria – vi har blitt 85 år begge. Over 62 år har vi tilbrakt ilag, og idag feirer vi Diamantbryllup, sier Maria. Vi GRATULERERMYE med dagen!!

Skulle bade - ble jaget bort av gaupe.

Ferie 2009 179

Nordfolla (Aunelva). Barna hadde akkurat kastet seg uti elva, da den ene av jentene trodde hun hadde oppdaget en liten revunge. Men med nærmere syn oppdaget jeg at det var en gaupeunge, sier Sofie.
Like etterpå hørte vi en underlig lyd, jeg trodde det var ørn i nærheten, for lyden lignet på det, men oppdaget da gaupemora. Jeg og min venninne (Malin) hoppet i elva, for vi ble så redde. Broren min Benjamin la på sprang, og ikke viste han retningen der gaupemora satt, så han sprang midt på den. Benjamin var trolig ikke mere en 5 meter unna gaupamora.
Vi kom oss på land, og fikk med oss Benjamin i riktig løperetning, og løp det vi kunne for å komme oss velberget unna. Men ikke viste vi da at vi la på sprang mot en annen gaupeunge som befant seg på stranda lenger nede mot brua. Gaupemora fulgte etter barna ca. 50 – 60 meter, helt til de kom seg opp på brua.Vi ble kjemperedd forteller de 3.
Vi løp til nærmeste nabo, og måtte ringe etter skyss. Vi turde ikke gå forbi der igjen, og det hadde vi måttet når vi skulle tilbake til Aune.
Undertegnede hentet barna, og ble på returen vitne til ilag med barna og flere turister det sjeldne synet av små røde gaupebarn som faktisk hoppet i vannet for å komme tilbake til sin mor.
PS!
Da vi i etterkant skulle ivei å ta illustrasjonsbilder av stedet, var vi litt spente både voksne og barn, men tenkte at nå, 2 timer i senere er de vel borte. Men nei, plutselig hørte vi gaupene like bortenfor oss.
Vi snek oss tilbake til brua, prøvde å få bilde av gaupene, men nei. Det eneste vi fikk tatt var foravtrykket til det ene gaupebarnet som sprang på stranda.
Men – utrolig opplevelse var det nok for både Benjamin, Sofie og Malin. Vi skal ikke bade der med det første sier de i kor.

Ferie 2009 177 — Her er et avtrykk av det ene gaupebarnet som sprang ved elvekanten.

Ferie 2009 180 — Der i elvesvingen badet barna. De ble jaget derifra og helt ned til brua, en lengde på 50 – 60 meter

Norsk Revyfestival - dugnadsånden !

Tusen, tusen takk til alle dere som stilte opp å hjalp til på dugnad under årets revyfestival. Tusen hjertelig takk til alle dere som noterte deres timer på ungdomslaget. Hvor mange timer det ble totalt på oss vet vi ikke enda, men det var mange som arbeidet for ungdomslaget under årets festival.
Jeg har inntrykk av og fått flere tilbakemeldinger om at dugnadsfolket syntest det var arti å være med å bidra i år, og at dette frister til gjentakelse. Som andelseier i festivalen, så får vi godtgjort hver dugnadstime i penger. Hvor mye dette kommer til å bli, er enda ikke klart, men så snart tallene er på plass skal de komme på KongsmoPosten – så følg med.
Igjen – tusen takk – og fortsatt god sommer til dere alle :O)

Tusen takk!

grasrotandelen

18 spillere/lag har valgt U.L. Framtidsvon som sin Grasrotmottaker.
Pr. juni fikk ungdomslaget utbetalt kr 6 364,- som var vår andel fra dere spillere. Vi vil herved TAKKE dere alle for deres støtte. Vi skal fortrinnsvis bruke grasrotmidlene tilbake til medlemmene våre i form av tilbud innen idrett, dette gjelder alle aldersgrupper, både sommer og vinter ;o)
Grasrotandelen fortsetter… og de av dere lesere som gjerne vil støtte oss kan bruke vårt org,nr 975475360.
Nå kan du også sitte hjemme og registrere deg via mobilen SMS.
Send GRASROTANDELEN 975475360 TIL 2020. Tjenesten er gratis.

Annonse